Binnenkijkers

Van een huis een thuis maken

Van een huis een thuis maken; dat was onze opdracht toen we het interieur van deze riante woning in het gezellige zuiden mochten inrichten.

Vanuit een showroombezoek zijn wij begonnen met het samenstellen van een mooie collectie aan meubels die zowel elkaar als de woning complimenteren. Nu mogen we een kijkje nemen in Helmond om het resultaat zelf te aanschouwen!

Zithoek Project Helmond - Binnenkijker - Eigenstijl Wonen

Intimiteit in een ruime woonkamer

Het middelpunt van de woonkamer is écht de zithoek. Doordat de woonkamer erg ruim is hebben we hoekbank Sydney gebruikt als startpunt. Deze ruime U-hoekbank biedt niet alleen genoeg ruimte, hij bakent de zithoek ook mooi af. Hierdoor ontstaat er een stukje intimiteit terwijl de woonkamer nog steeds ruimtelijk oogt.

In het midden van de zithoek hebben we de speelse salontafel set Jorden gebruikt. Deze set bestaat uit 3 salontafels van verschillende groottes. Door de salontafels op verschillende manieren in te plaatsen kun je heel gemakkelijk een andere uitstraling creëren. Om de bank, de salontafels en de vloer aan elkaar te verbinden hebben we een warm zandkleurig vloerkleed gebruikt.

TV Meubel Jesper - Project Helmond - Binnenkijker - Eigenstijl Wonen

Bijzettafel - Project Helmond - Binnenkijker - Eigenstijl Wonen

Het interieur als één geheel

Om de zithoek écht onderdeel te maken van het interieur hebben we in een passende stijl twee meubels uitgekozen. Allereerst hebben we TV-Meubel Jesper uitgekozen voor onder de TV. Doordat de TV hoek ook voorzien is van een strakke haard hebben we ervoor gekozen om een TV-meubel met een bijpassende grijstint te plaatsen. Hierdoor verliest de TV hoek niet zijn rustige uitstraling, maar komt er wel een extra detail en een hoop opbergruimte bij.

Om het geheel te verbinden met de rest van het interieur is er achter de bank ook nog een mooie bijzettafel gezet. Hierdoor is de transitie tussen de zithoek en de rest van de woonkamer subtieler en creëer je ook nog wat extra ruimte voor persoonlijke accessoires.

Fauteuil - Project Helmond - Binnenkijker - Eigenstijl Wonen

Fauteuil en Stoel - Project Helmond - Binnenkijker - Project Helmond

Een plek voor jezelf

Soms is het heerlijk om je even terug te trekken. Daar moet natuurlijk wel de ruimte voor zijn! Om dat te realiseren hebben we een mooie fauteuil en stijlvolle vloerlamp uitgezocht die mooi passen bij het warme interieur. De keus is gevallen op Fauteuil Nora in een warmrode kleur. Door de fauteuil te combineren met Vloerlamp Mace, uitgevoerd met een kurken lampenkap, wordt er een heerlijke plek gecreëerd om je even in te kunnen terugtrekken.

Buffetkast 1 - Project Helmond - Binnenkijken - Eigenstijl Wonen

Buffetkast 2 - Project Helmond - Binnenkijken - Eigenstijl Wonen

Liefde op het eerste gezicht

Soms zie je een meubel staan en weet je gelijk: Dit is precies wat ik zoek! Dit was het geval met Buffetkast Beethoven. Deze teakhouten buffetkast past door zijn stoere ontwerp zowel in een landelijk als industrieel interieur en heeft een warme uitstraling. De combinatie van warm teakhout en de stoere zwarte metalen schuifdeuren geeft deze buffetkast zijn unieke uitstraling. Een uitstraling om verliefd op te worden dus!

Interieuroverzicht - Project Helmond - Binnenkijken - Eigenstijl Wonen

Het is prachtig om te zien hoe allemaal losse elementen samen een warm interieur vormen. We zijn heel erg blij met het eindresultaat en hopen dat er nog jarenlang van genoten kan worden!

Heb jij ook hulp nodig om van jouw huis een écht thuis te maken? Graag helpen wij je verder. In dit artikel heb je al een aantal van onze mooie producten voorbij zien komen, maar in onze webshop vind je er nog veel meer. Wil je graag advies hebben over jouw interieurvragen? Dan ben je van harte welkom in onze showroom in het hart van Nederland. Hopelijk zien we je dan snel!

Binnenkijken bij: 'Een stijlvolle inrichting voor een nieuwbouwwoning'
Lees meer
Binnenkijken bij: 'Waar een warm interieur centraal staat'
Lees meer
Binnenkijken in Barneveld: 'Elegante meubels die harmonieus samenkomen tot een uniek interieur'
Lees meer