Binnenkijken in Amersfoort: ‘Nieuwbouwhuis met indrukwekkende eyecatcher’ - Eigenstijl Wonen

Binnenkijken in Amersfoort: ‘Nieuwbouwhuis met indrukwekkende eyecatcher’

Styliste Manon van Eigenstijl Wonen ging aan de gang met de inrichting van een nieuwbouwwoning in Amersfoort Vathorst. Kijk binnen en ontdek de prachtige inrichting van dit huis aan het water. En ontdek het verhaal achter de indrukwekkende eyecatcher boven de eetkamertafel.

Een nieuwe woning betekent voor veel huiseigenaren nieuwe meubels, andere kleuren en creatieve ideeën. Dat gold zeker voor een gezin dat een nieuwbouwhuis in Amersfoort Vathorst kocht. Uitgangspunt was de gloednieuwe woonkeuken van Van Ginkel Keukens met uitzicht over het water. De meubels, het kleurenpalet en de accessoires sluiten perfect aan op de stijl van de prachtige keuken. Manon vertelt zelf hoe ze samen met dit gezin een eigen stijl voor deze nieuwbouwwoning creëerde.

Binnenkijken In Amersfoort Nieuwbouwhuis Met Indrukwekkende Eyecatcher
Binnenkijken In Amersfoort Nieuwbouwhuis Met Indrukwekkende Eyecatcher

Uitzicht over het water

De ruimte waar de nieuwe woonkeuken is geplaatst, grenst aan het water. Door de grote glazen schuifpui is het uitzicht over het water prachtig. “De woningeigenaren zochten een opvallend item voor boven de ronde eettafel. Een item waar de aandacht naartoe gaat, zodra je vanuit de waterkant naar binnen kijkt. Tijdens het bezoek aan onze Eigenstijl Wonen winkel werd het gezin op slag verliefd op een hanglamp van Maretti Lighting", zegt Manon. “Deze prachtige lamp is organisch en strak tegelijk. Hij past uitstekend in de aan het water grenzende keuken.”

Binnenkijken In Amersfoort Nieuwbouwhuis Met Indrukwekkende Eyecatcher

Samenstellen van het kleurenpalet

“In de winkel maakten we met kleurstalen een moodboard. Allemaal afgestemd op de kleuren en de materialen waarin de keuken is uitgevoerd. Aan de hand van dit kleurenpalet zocht de familie onder andere prachtige barkrukken uit, die uitnodigen om op te gaan zitten.”

De uitstraling van de barkrukken is warm en comfortabel. De crèmekleurige teddystof draagt hier zeker aan bij. De kleur past perfect bij het grote marmeren aanrechtblad van de keuken. De zwarte railverlichting is voorzien van strakke spots. De verlichting in de keuken is niet alleen mooi, maar ook praktisch doordat de spots in elke gewenste richting te bewegen zijn.

Entree met een gouden randje

Bij binnenkomst is de ‘eigen’ stijl van deze prachtige woning al goed voelbaar. De aandacht valt direct op het gouden dressoir in de hal. Een indrukwekkend object dat uitstekend past bij de strakke betonnen vloer en de grote ronde spiegel met een gouden rand.

Binnenkijken In Amersfoort Nieuwbouwhuis Met Indrukwekkende Eyecatcher
Binnenkijken In Amersfoort Nieuwbouwhuis Met Indrukwekkende Eyecatcher

Een bijzonder plafond

“De familie koos zelf voor een plafond dat anders is dan anders. Geen netjes afgewerkt stucwerk, maar ruw beton. Dit plafond geeft deze woning een eigen stijl. De betonnen vloer en de kleuren voor de wanden stemde het gezin af op de keuken. In de winkel adviseerden wij over de kleuren van meubels en accessoires die perfect passen in het geheel”, legt Manon uit.

Heerlijke lichte hoekbank

“De zoektocht naar een comfortabele en mooie bank werd makkelijker, toen de woningeigenaren plaatsnamen op een exemplaar bij ons in de winkel. De grootste wens was een bank die vooral lekker zit. Een moderne, strakke bank sluit goed aan bij de stijl van het huis. Een druk gezinsleven met een hond en kinderen liet het gezin twijfelen om voor een lichte kleur te kiezen.”

“Uiteindelijk stelde ik met het gezin de bank voor hen samen. De familie koos voor een ruime hoekbank, met een diepe zit, ruim lounge gedeelte en losse rugkussens. Een lichte kleur is zelfs in een druk gezinsleven mogelijk, vanwege de onderhoudsproducten en de garantie die wij bieden tegen vlekken en schade.”

Binnenkijken In Amersfoort Nieuwbouwhuis Met Indrukwekkende Eyecatcher

Contrast in de woonkamer

“Het kunstwerk aan de wand zorgt voor contrast in de woonkamer. De salontafel bestaat uit drie verschillende tafels. Het leuke aan deze salontafels is dat je ze volledig zelf kunt samenstellen. Dit gezin koos voor een ronde salontafel met een marmeren blad. Heel gaaf, vanwege het keukenblad dat ook is uitgevoerd in dezelfde kleur marmer. De tweede tafel is voorzien van een epoxy blad dat is gemaakt van een soort behang met een kunststof laagje. Als derde tafel een hocker uitgevoerd in dezelfde kleur en stof als de bank. Samen vormen ze een speels en prachtig geheel.”

De bijzettafel is naast mooi ook praktisch: nooit meer zoeken naar een plek om een glas neer te zetten of een tijdschrift op neer te leggen. Deze bijzettafel draagt bij aan het comfort van het loungegedeelte van de bank. Heerlijk loungen met een drankje binnen handbereik: wie wil dat nou niet?”

Een huis met een eigen stijl

“De prachtige keuken vormt de basis voor de inrichting. Kleuren en materialen komen meermaals terug. Dit maakt de inrichting van deze woning tot een compleet geheel. Deze woning heeft een eigen stijl, een combinatie van stoer, modern en chique.”

“Ben jij op zoek naar een eigen stijl voor jouw huis? Kom langs bij ons in de winkel en laat je inspireren.”

Bekijk de nieuwe binnenkijkers