Binnenkijkers

Een combinatie van gezelligheid en ruimte in je interieur

Toen we de uitdaging kregen om in een open woonkamer een gezellige zithoek en een ruime eethoek te creëren zijn we direct aan de slag gegaan. Door handig gebruik te maken van het meubilair in ons assortiment hebben we gezelligheid en warmte kunnen creëren, zonder dat het interieur te druk of te krap wordt.

Gezelligheid en warmte zijn voor veel mensen belangrijke elementen van hun interieur. Het kan echter uitdagend zijn om die sfeer te creëren zonder dat het geheel te krap of te druk wordt. Door te spelen met warme tinten en door met meubilair kaders aan te brengen in de ruimte hebben we toch die gezelligheid kunnen terug laten komen, zonder dat de ruimte te beklemmend wordt.

Zithoek - Binnenkijker Van de Kamp Eigenstijl Wonen

Van open ruimte tot een interieur met knusse zithoek

Om gezelligheid te creëren in een open ruimte is het essentieel om kaders aan te brengen in het interieur. Dit kan gedaan worden door tussenwanden te plaatsen of door hoge kasten als tussenwanden te laten fungeren. Dit kan alleen wel beklemmend overkomen, omdat daarmee ook het zicht wordt belemmerd. Wij hebben ervoor gekozen om hoekbank Cuba een kwartslag te draaien om daarmee een afscheiding te creëren tussen zithoek en de rest van de ruimte. Zo wordt de zithoek een stuk gezelliger.

In het midden van de zithoek staat salontafelset Jorden. Een set van 3 salontafels van verschillende groottes. Deze salontafels kunnen in elke gewenste opstelling geplaatst worden en zo dus ook naar eigen behoefte gebruikt worden.

Fauteuils - Binnenkijker Van de Kamp - Eigenstijl Wonen

Fauteuils 2 - Binnenkijker Van de Kamp - Eigenstijl Wonen

Kleurrijke en comfortabele fauteuils

Een grote wens was om lekkere leesstoelen in de zithoek te hebben. Een plek waar je met een goed boek comfortabel kunt ontspannen. Wij hebben met deze wens de kans gepakt om wat kleur en vrolijkheid in het interieur te brengen. De diepblauwe fauteuils die we hebben uitgezocht voor de klant brengen kleur in het interieur en zijn natuurlijk ook erg comfortabel.

Lamp aan op Sidetable - Binnenkijker Van de Kamp - Eigenstijl Wonen

Lamp op Sidetable - Binnenkijker Van de Kamp - Eigenstijl Wonen

Licht en gezelligheid

Om de zithoek mooi in te kaderen hebben we aan de rand van de hoekbank een sidetable geplaatst. Deze sidetable is maatwerk en past daardoor perfect naast de hoekbank. Op de sidetable hebben we tafellamp Liva van Light & Living geplaatst. Door het ronde design blijft de open uitstraling behouden. Deze lamp hebben we afgewerkt met een ovale lampenkap die rondom gelegd is met steentjes.

Eethoek - Binnenkijker Van de Kamp

Plek voor iedereen aan tafel

In de eethoek is ruimte erg belangrijk. In zowel de uitstraling als de zitruimte. We hebben daarom gekozen voor een ovale eettafel. Deze steekt mooi af tegen de hoekige ruimte en biedt ook meer mogelijkheden om grotere groepen mensen aan te laten schuiven. De keus is gevallen op eettafel Alex in zwart eikenhout. In combinatie met eetkamerstoel Hunter en hanglamp Rakel wordt een warme sfeer gecreëerd.

Totaaloverzicht - Binnenkijker Van de Kamp - Eigenstijl Wonen

Zoek jij ook advies over hoe je jouw interieur optimaal kunt inrichten? Graag helpen wij je verder. In dit artikel heb je al een aantal van onze mooie producten voorbij zien komen, maar in onze webshop vind je er nog veel meer. Je bent ook van harte welkom in onze showroom in het hart van Nederland. Hopelijk zien we je dan snel!

Binnenkijken bij: 'Een stijlvolle inrichting voor een nieuwbouwwoning'
Lees meer
Binnenkijken bij: 'Waar een warm interieur centraal staat'
Lees meer
Binnenkijken in Barneveld: 'Elegante meubels die harmonieus samenkomen tot een uniek interieur'
Lees meer