Tips en onderhoud

Woontrend 2020: Back to Basics

We vinden het allemaal heerlijk om even rust te hebben, alleen of samen met vrienden en familie. De back to basic woontrend van 2020 past hier helemaal bij! We gaan met ons interieur terug naar de basis, zodat de rustmomentjes nog specialer worden. De vraag die daarbij komt kijken is natuurlijk; hoe krijgen we die rust nu in huis? Wij geven u graag wat tips, informatie en inspiratie!

Kleuren in een back to basic interieur

De kleuren in een interieur zijn allesbepalend voor het uiteindelijke resultaat. Bij een back to basic interieur passen rustige en natuurlijke kleuren. Kleuren zoals beige, taupe, zwart en grijs, gecombineerd met wit. 

Om een back to basic interieur wel wat kleur te geven, is een pasteltint of een aardetint een rustige, back to basic toevoeging. Mooie zachte kleuren, zoals lavendel of lichtblauw kunnen net dat extra’s geven wat een interieur nog nodig heeft. Bij aardetinten kan er gedacht worden aan de wat hardere, zware tinten, maar voor een back to basic interieur raden we juist aan om voor een lichtere tint te kiezen. De kleur van zand, van bomen en van klei. 

Tip: kiest u voor meerdere kleuren in huis? Kies dan voor verschillende kleuren uit hetzelfde kleurenpalet. Dit zorgt voor eenheid en harmonie. 

 

 

 

Materialen in een back to basic interieur 

In een back to basic interieur komen natuurlijke materialen prachtig uit. Natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld hout, bamboe, riet, linnen of leer. Deze pure materialen zijn niet alleen afzonderlijk van elkaar geschikt, maar juist ook in combinatie met elkaar. De materialen vullen elkaar aan en zorgen samen voor een compleet, warm interieur.  

Vooral hout zien we veel terugkomen bij de back to basic trend. Niet alleen ‘nieuw’ hout, maar juist ook hergebruikt hout is populair. 

 

Meubels in een back to basic interieur

De kleurstellingen zijn bepaald, over materialen is nagedacht, klaar voor de volgende stap! Welke meubels plaatst u nu in een back to basic interieur? Wanneer we in een typische ‘back to basic’ woning staan, valt ons vaak op dat er niet veel meubels staan. Maar.. de meubels die er staan zijn vaak wel groot. De keuze voor een beperkt aantal grotere meubelstukken zorgt júist voor de rust in huis.

De meubelstukken in een back to basic interieur kan je perfect aanvullen met een aantal woonaccessoires en decoratie items. Probeer om niet te veel producten in huis te plaatsen, want dat kan het geheel onrustig maken.

Als het gaat om de inrichting van uw back to basic woning, dan is evenwicht erg belangrijk. Niet alles hoeft perse in dezelfde stijl! Het gaat erom dat stof- en kleurkeuzes in evenwicht zijn met afmetingen en indelingen. Dat zorgt uiteindelijk voor de rust in huis. Iedere woning is anders en het kan dan ook sterk verschillen per woning wát het juiste evenwicht en de juiste indeling is. Blijf daarom lekker schuiven en uitproberen en ontdek wat het beste werkt voor uw interieur! 

Praktische tips voor rust in huis

  • Maak gebruik van planten in huis! Planten halen een beetje van dat heerlijke, rustige buitengevoel naar binnen, brengen kleur en zorgen voor het ultieme rustgevoel.
  • Zorg dat het interieur niet te vol staat. Te veel items in huis creëren vaak een onrustig geheel. 
  • Zwart (metalen) accenten zorgen voor het ultieme basic gevoel. Combineer de naturel kleuren, natuurlijke materialen en meubels met zwarte accenten en uw back to basic interieur is compleet!

 

Back to basic items van Eigenstijl Wonen

Bij Eigenstijl Wonen vind u alles voor een back to basic interieur! Tafels, kasten, lampen, stoelen en volop woonaccessoires.

Shopt u online? Of komt u liever langs in onze grote woonwinkel?  

 

 

 

 

Tips voor een zomers interieur
Lees meer
Sterke en subtiele trend: staal in je interieur
Lees meer
Tips en inspiratie voor jouw retro interieur!
Lees meer