Een nieuw bank kopen; welke bank past bij uw interieur? - Eigenstijl Wonen

Een nieuw bank kopen; welke bank past bij uw interieur?

Een Nieuw Bank Kopen Welke Bank Past Bij Uw Interieur

U bent er klaar voor, een nieuwe bank! Maar hoe vindt u het perfecte bankstel passend bij uw interieur? Ga er lekker voor zitten. Wij vertellen u in dit artikel meer over de soorten banken, de materialen en de verschillende kleuren.

Zacht, fluffy, robuust of comfortabel. Een hoekbankloungebank of een recht bankstel. Banken zijn er in allerlei soorten, materialen en kleuren. Als het gaat om de aanschaf van een nieuwe bank, dan zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. Maar welke bank past bij uw interieur? Ga er heerlijk voor zitten, want Eigenstijl Wonen vertelt u in deze blog alles over de soorten banken, materialen en kleuren. Gegarandeerd dat uw straks precies weet welke bank perfect past bij uw interieur.

Een nieuwe bank! Maar welke soort?

Kiest u voor een hoekbank om met de hele familie gezellig op de bank televisie te kijken? Of gaat u voorkeur uit naar een comfortabele plofbank om heerlijk op te hangen? Ga op zoek naar een nieuw bankstel die past bij uw interieur. Ontdek hoeveel ruimte uw woonkamer heeft en welke opstellingen mogelijk zijn. Heeft u een kleine woonkamer? Dan is een hoekbank wellicht geen geschikte keuze. Ontdek welke bank geschikt is voor uw interieur.

Hoekbank

Een hoekbank is een bankstel die in veel huishoudens terug te vinden. Een hoekbank vult de woonkamer met gezelligheid en sfeer. Er is voldoende ruimte om samen met vrienden of een groot gezin televisie te kijken. De hoek kan afhankelijk van de ruimte links of rechts geplaatst worden, zodat de hoekbank past bij uw interieur. U dient er wel rekening mee te houden dat een hoekbank meer ruimte inneemt in uw interieur dan bijvoorbeeld een rechte bank.

Een Nieuw Bank Kopen Welke Bank Past Bij Uw Interieur

Loungebank

Loungebanken zijn heerlijke plofbanken waar u na een dag hard werken comfortabel onderuit kunt zakken. Een loungebank vormt met zijn robuuste uitstraling een comfortabel pronkstuk in de woonkamer. Dit type bank is meestal voorzien van een of meerdere verlengingen waar uw voeten heerlijk tot rust kunnen komen. Bent u een echte bankhanger? Dan is een loungebank echt een bankstel voor u. Mits de ruimte in uw interieur deze robuuste nieuwe bank toelaat.

Een Nieuw Bank Kopen Welke Bank Past Bij Uw Interieur

Recht bankstel

Heeft u beperkte ruimte in uw woning? Dan is een recht bankstel een mogelijkheid. Een recht bankstel is in veel kleuren en afmetingen verkrijgbaar. Een rechte bank is namelijk verkrijgbaar als 2 zits, 2,5 zits of 3 zits. Het voordeel van een rechte bank is dat u uw nieuwe bank kunt combineren met leuke woonaccessoires of een comfortabele fauteuil.

Een Nieuw Bank Kopen Welke Bank Past Bij Uw Interieur

Welk materiaal past bij uw nieuwe bankstel?

Bij de aanschaf van een nieuwe bank is het materiaal een bepalende keuze voor de uitstraling van uw bankstel. Veel voorkomende bankstellen zijn stoffen banken of leren banken, maar ook velvet banken zien wij steeds vaker voorbij komen. Niet voor niets behoort velvet tot de interieurtrends van 2021. De afweging om voor leren bekleding, stoffen bekleding of velvet bekleding te gaan is afhankelijk van uw smaak en levensstijl. Heeft u kleine kinderen of huisdieren? Dan kunnen er gemakkelijk vlekken ontstaan in stoffen bekleding. Een leren bank is dan een betere optie.

Een Nieuw Bank Kopen Welke Bank Past Bij Uw Interieur

Donker, neutraal of toch trendy?

Een nieuwe bank gaat vaak jaren mee. De kleurkeuze van uw bankstel is dan ook een lastige keuze. Donkere kleuren zoals een zwart of donkergrijs bankstel zijn vaak erg aanwezig in uw interieur. Wilt u liever een bankstel dat minder opvalt? Beige of lichtgrijs zijn neutrale kleuren en passen eigenlijk in elk interieur. Neutrale kleuren stralen kalmte, rust en overzicht uit. Donkere en neutrale kleuren zijn eenvoudig te combineren met leuke sierkussens of vloerkleden. Voor de echte durfal kunt u ook kiezen voor een nieuwe bank in een opvallende groene, blauwe of rode kleur. Meer weten over de trendkleuren van dit moment? Lees ons blog over de interieurtrends van 2021.

Een Nieuw Bank Kopen Welke Bank Past Bij Uw Interieur

Interieuradvies door Eigenstijl Wonen

Advies nodig bij het aanschaffen van een nieuwe bank die past bij uw interieur? Onze interieurstylisten zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van banken. Ze helpen u graag!

Recente artikelen