5 tips voor de aanschaf van uw droombank - Eigenstijl Wonen

5 tips voor de aanschaf van uw droombank

5 Tips Voor De Aanschaf Van Uw Droombank

Even lekker op de bank zitten; een moment waar we soms écht naar uit kunnen kijken! Dat maakt ook dat we het zo belangrijk vinden dat een bank niet alleen mooi is, maar ook heerlijk zit. Het uitzoeken van een nieuwe bank zou voor u wel eens lastig kunnen zijn, er is tenslotte zoveel keus, er zijn zoveel opties, zoveel stijlen, zoveel maten..

We maken de zoektocht naar een nieuwe bank graag wat makkelijker met deze 5 aanschaftips voor een nieuwe bank.

1: Bepaal de afmetingen van de bank

Begin de zoektocht naar een nieuwe bank met het bepalen van de afmetingen. Dit begint met het opmeten van de ruimte. Het belangrijkste bij het bepalen van de afmetingen van de de bank is de verhouding tussen het bankstel en de ruimte. Een grote bank in een kleine ruimte kan te vol ogen, een kleine bank in een grote ruimte kan in het niet vallen.

Hou bij het bepalen van de afmetingen ook rekening met de ramen en deuren in de ruimte. Een bankstel voor het raam plaatsen kan een prima optie zijn, maar dat heeft in veel gevallen wel invloed op de ideale hoogte van de rugleuning.

5 Tips Voor De Aanschaf Van Uw Droombank

2: Denk na over de zichtlijnen

Als wij met onze klanten nadenken over een nieuw bankstel, dan zijn de zichtlijnen een belangrijk punt van aandacht. De zichtlijn vanaf de bank is het uitzicht wat u heeft vanaf deze plek. Bijvoorbeeld het zicht op de televisie of het zicht op de tuin. We raden altijd aan om de meubels in de richting van de zichtlijnen te plaatsen. Dit zorgt voor een rustig geheel.

Ons advies? Denk voor de aanschaf van een bank na over de zichtlijnen en zorg dat de nieuwe bank past bij de zichtlijnen die voor u belangrijk zijn. Probeer zichtlijnen altijd zo open mogelijk te houden, zonder obstakels.

3: Voor hoeveel personen is de bank?

Uit hoeveel personen bestaat uw gezin? Heeft u vaak gasten over de vloer? Welke andere zitmeubelen heeft u of wilt u plaatsen? Liggen jullie graag languit op de bank? Allemaal factoren die van invloed (kunnen) zijn op de grootte van het nieuwe bankstel. Goed om van te voren over na te denken!

4: Waarvoor wordt de bank gebruikt?

Een bank die gebruikt wordt voor ontspannen filmavondjes moet aan andere eisen voldoen dan een bank die met name gebruikt wordt om op te werken. Een bank waarop vooral wordt ontspannen mag losse kussens en / of een diepe zit hebben.

Om op te werken is een bank met korte zitdiepte en vaste kussens vaak steviger en fijner. Zeker weten dat u de juiste keuze maakt? Kom eens proefzitten in onze showroom!

5: Het design van de bank

Last, but not least: het design van de bank! Moet uw bankstel perfect passen bij uw huidige interieur? Of zijn er plannen om het gehele interieur in een nieuw jasje te steken?

Het design van een bank is volledig naar smaak en wensen samen te stellen. Heeft een moderne bank de voorkeur? Of liever een klassiek, landelijk of design meubelstuk? Vrijwel ieder model bank in ons assortiment is modulair en daarmee in iedere opstelling leverbaar. Bij het uitzoeken van de bank heeft u talloze stofmogelijkheden.

5 Tips Voor De Aanschaf Van Uw Droombank
5 Tips Voor De Aanschaf Van Uw Droombank

Ontdek alle bankstellen

In onze winkel zijn verschillende (hoek)banken en loungebanken te vinden. Voor stoere, duurzame, kwalitatieve banken zit u bij Eigenstijl Wonen helemaal goed. Kom lekker proef zitten en ervaar de kwaliteit.

Advies over uw bankstel

In onze showroom staan onze ervaren interieurstylisten klaar om u te helpen in uw zoektocht naar een nieuwe bank. We helpen graag met inspirerende voorbeelden en advies op maat.

Tips voor uw bezoek aan onze showroom:

Maak van te voren foto’s van de ruimte waar uw bankstel in moet komen te staan. Zo kunnen we rekening houden met hoeken, lichtinval, etc.
Doe inspiratie op via Pinterest, zodat u aan ons kunt laten zien wat u mooi vindt en waar uw voorkeur naar uitgaat.
Heeft u stalen in huis van de vloer of de muur? Dan kan het handig zijn om deze mee te nemen naar onze winkel.
5 Tips Voor De Aanschaf Van Uw Droombank

Recente artikelen