Alles over plafondspots - Eigenstijl Wonen

Alles over plafondspots

Alles Over Plafondspots

Plafondspots worden in bijna ieder interieur in Nederland gebruikt. Niet zo gek, want plafondspots zijn perfect te gebruiken als basisverlichting in de keuken, in de badkamer, in de hal, in de… noem het maar op! Ieder plafond is geschikt voor plafondspots door de diversiteit aan modellen, maten en soorten. We vertellen u er graag meer over!

Soorten plafondspots

Plafondspots zijn er dus in verschillende modellen, maten en soorten. Bij het kiezen van de plafondspots voor uw interieur, raden we u aan te beginnen met het kiezen voor inbouw- of voor opbouwspots. We leggen het verschil aan u uit.

Inbouw plafondspots

De naam zegt het al; een inbouw plafondspot wordt in het plafond bevestigd. Dit zorgt ervoor dat de plafondspots nauwelijks zichtbaar zijn en het zorgt voor een optimale lichtspreiding. Inbouw plafondspots worden vaak gebruikt in badkamers en keukens.

Opbouw plafondspots

Opbouw plafondspots zien we steeds populairder worden. Deze plafondspots zijn namelijk erg gemakkelijk te bevestigen en monteren en kunnen tegelijkertijd echt een eye-catcher zijn in uw woning. De opbouw plafondspots zijn als losse spot verkrijgbaar, maar er zijn ook varianten waarbij meerdere spots op een plaat zijn bevestigd.

De leukste plafondspots tips en inspiratie

Plafondspots zijn dus eigenlijk voor iedere woning een goed idee omdat het een hele mooie vorm van verlichten is. Er zijn wel een aantal tips die we aan u willen meegeven voor u een definitief besluit maakt over uw lichtplan in huis.

#1 Maak een lichtplan

Een lichtplan? Ja.. een lichtplan! In dit plan denkt u na over waar in uw woning welke verlichting nodig is. Bijvoorbeeld een wat fellere lichtbron boven het aanrechtblad, of juist een lamp die sfeervol licht verspreidt voor in de woonkamer. Door dit plan in uw hoofd of op papier uit te werken kunt u alle verlichting in huis prachtig op elkaar aan laten sluiten. Niet alleen qua verlichting zelf, maar ook zeker qua uitstraling van de lampen.

Onze interieurstylisten weten precies welk type lamp er voor welke doeleinden geschikt is. Samen nadenken over uw lichtplan? Kom dan eens langs in onze showroom in Barneveld!

#2 Gebruik de plafondspots om een muur uit te lichten

U denkt er misschien niet direct aan, maar plafondspots kunnen heel goed gebruikt worden om het accent te leggen op bepaalde objecten of op een muur. Waarom een muur horen we u denken? Een muur is een verticaal oppervlak in uw huis, door hier licht op te laten weerkaatsen creëert u gevoelsmatig een grotere kamer.

Heeft u een prachtig interieur item in huis waar u het liefst de hele avond naar blijft kijken? Dan zijn plafondspots ideaal om dit item nog wat extra aandacht te geven.

#3 Kies de juiste plafondspots

Er zijn zoveel verschillende plafondspots te koop, dat de kans bestaat dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Neem daarom de tijd om de juiste plafondspots te vinden die bij uw stijl en bij uw interieur passen. Bedenk wat voor u echt belangrijk en wat bij u past.

Plafondspots kopen? Shop bij Eigenstijl Wonen!

De Eigenstijl Wonen plafondspots collectie is een verzameling van de mooiste items. We laten u graag een aantal plafondspots zien uit onze collectie.

Met al deze plafondspots kunt u meer nadruk leggen op muren en voorwerpen. Zo komt uw interieur he-le-maal tot leven.

Alles Over Plafondspots
Alles Over Plafondspots
Alles Over Plafondspots
Alles Over Plafondspots

Recente artikelen