Tips en onderhoud

Sterke en subtiele trend: staal in je interieur

Staal is een van de meest veelzijdige materialen voor jouw interieur. Het geeft een solide en hoogwaardig accent en kan met veel verschillende andere materialen gecombineerd worden.

Combineer mat zwart staal met hout en het past goed bij een industrieel interieur. Combineer glanzend grijs staal met marmer en het past goed bij een klassiek interieur. Door deze veelzijdigheid zijn stalen accenten erg populair op dit moment en daar vertellen we je graag meer over!

 

Frezoli Tubino - Staal Interieur

Frezoli Herzo - Staal Interieur

Stalen verlichting van Frezoli

Voor unieke verlichting moet je bij Frezoli zijn. De eigenzinnige ontwerpen met industriële, landelijke, klassieke en moderne accenten zijn echte eyecatchers voor jouw interieur.

Als je op zoek bent naar een unieke hanglamp, dan is de Frezoli Tubino een mooie keuze. Door het gebruik van de zwart metalen buizen heeft deze hanglamp een bijzonder en krachtig uiterlijk en wordt het licht beperkt tot de eettafel. Ideaal voor een sfeervol en intiem diner!

Met staande lampen zet de lampenkap, of het gebrek daaraan, de toon. De staande lamp zelf is dan het accent wat de lamp zijn unieke karakter geeft. Bij de Frezoli Herzo is dat accent strak, industrieel en stoer. Combineer dat met een warme, excentrieke lampenkap en je hebt een unieke staande lamp!

 

Duran Butler - Staal Interieur

Duran Butler - Staal Interieur

Staal en steen: een sierlijke combinatie

Staal en steen worden al sinds jaar een dag gecombineerd. Deze combinatie kan zowel stoer als elegant zijn. Bij de Butler bijzettafel van Duran zien we de sierlijke kant van deze combinatie. Het glanzende grijze staal geeft een mooi contrast met het detailrijke marmer. Een uniek element van deze bijzettafel is dat de stalen poot deels over het tafelblad loopt, waardoor het contrast tussen de twee materialen nóg duidelijker is.

 

Cassia Kandelaar - Staal Interieur

Cassia Kandelaar - Staal Interieur

Stalen accenten als lichtpunt

Als je aan kandelaren denkt krijg je misschien een heel ander beeld dan wat je nu voor je ziet. De Cassia kandelaren van Richmond Interiors hebben een uniek stalen design waar het oog gelijk naar toe getrokken wordt. Dit maakt dat deze kandelaren een mooi staal accent geven aan jouw interieur en door de warme kleuren is het mooi te combineren met droogbloemen, en andere woonaccessoires die warmte uitstralen. Het mooiste van deze kandelaren zie je pas als de kaarsen aan gaan. Dan licht de gouden binnenkant helemaal op, wat een uniek effect geeft.


Sevn Hoekbank - Staal Interieur

Mooi bij staal in jouw interieur

Stalen accenten geven een mooie twist aan het interieur, maar ze komen pas écht tot hun recht als de andere meubels erop afgestemd zijn. Gelukkig is staal een materiaal wat bij veel verschillende interieurstijlen en meubels past. Met sommige meubels is er een échte match. Neem bijvoorbeeld bank Butterfly van Sevn; een maatwerk bank die dankzij de strakke lijnen en diverse opties past in vrijwel elk interieur. De uitvoering die je hier ziet matcht heel mooi met stalen accenten en meubels dankzij het warme en klassieke cognac leer. Deze bank is echter helemaal naar eigen wens af te werken met verschillende soorten bekleding, zelfs de poten kun je zelf uitkiezen. Perfect voor elk interieur dus!

 

Teamfoto Eigenstijl Wonen

Jouw interieur met stalen accenten

De veelzijdigheid van staal maakt dat stalen accenten passen in vrijwel elk interieur. Door de juiste combinatie van stalen accenten en andere invloeden creëer je een uniek klassiek, industrieel, retro of modern interieur. Wij hebben in dit artikel al een aantal mooie producten naar voren laten komen, maar er is nog veel meer. In onze woonwinkel in Barneveld hebben we talloze meubels en accessoires die perfect passen binnen een retro interieur. Neem ook eens een kijkje in onze webshop. Daar kun je onze producten met een druk op de knop bestellen en bij jou thuis laten bezorgen. Hopelijk zien we je snel!

Tips voor een zomers interieur
Lees meer
Sterke en subtiele trend: staal in je interieur
Lees meer
Tips en inspiratie voor jouw retro interieur!
Lees meer