Tips en onderhoud

De woontrends van najaar 2020

Het najaar van 2020 komt razendsnel dichterbij. Een goed moment om ons interieur te laten shinen met de mooiste meubelen en woonaccessoires. Heerlijk toch!? Om uw interieur zo weer helemaal aan te laten sluiten bij het seizoen?

De 6 najaar woontrends van 2020 hebben wij voor u op een rijtje gezet. Kijk lekker mee, doe inspiratie op, en.. lekker aan de gang met het interieur!

 

Woontrend 1: Kleuren

In het jaar 2020 is er niets te gek als het gaat om kleuren in huis. We zien pastel tinten, we zien neutrale kleuren, we zien sombere kleuren en we zien knallende kleuren. Dit zorgt voor eindeloos veel mogelijkheden! 

In het najaar, als het buiten nat, guur en koud is, willen we wel graag dat het binnen lekker warm, knus en gezellig aanvoelt. Kleuren zoals bruin, beige, zwart en goud dragen vaak bij aan het creëren van een warm interieur. 

 


 

Woontrend 2: De ronde vorm

Al veel langer zijn ronde vormen populair in huis en die trend zet zich nog flink door in het najaar van 2020. Waarom is die ronde vorm eigenlijk populair? Ronde vormen brengen zachtheid en gezelligheid met zich mee en zien er aantrekkelijk uit. Ronde vormen geven ook de ruimte om te combineren, er zijn ronde tafels, ronde spiegels, ronde klokken, ronde vloerkleden en nog veel meer ronde items verkrijgbaar. Deze items kunnen prachtig gecombineerd worden met de juist wat strakkere items. 

Wist u dat ronde vormen extra krachtig zijn als ze op meerdere plekken in huis terugkeren? Dus bijvoorbeeld niet alleen een ronde eettafel, maar ook een ronde klok aan de muur en een rond kussen op de bank. 

 


 

Woontrend 3: Printjes

Fotobehang en printjes zijn helemaal terug! Of u nu een hele kamer inricht met één en dezelfde print of dat u er voor kiest om één muur te behangen, het past helemaal bij de woontrends van 2020. 

 

Printjes zijn er natuurlijk niet alleen voor op de muur. In allerlei interieur items zien we in het najaar van 2020 veel etnische, geometrische, bohemische en dierlijke prints. Denk aan prints op lampenkappen, kussens en plaids.

 

 


 

Woontrend 4: Velvet

Het najaar van 2020 kan eigenlijk niet zonder velvet. We komen het overal tegen, het is onwijs leuk om te combineren met andere items en materialen en er zijn talloze interieur items gemaakt van velvet. 

 

Velvet is een heerlijk zacht, aaibaar en comfortabele stof. Het geeft een item een chique uitstraling en het laat zich prachtig combineren. De combinatie van hout en velvet is bijvoorbeeld een echte aanrader. 


 


 

Woontrend 5: Bamboe, rotan en andere natuurlijke materialen

Materialen die afkomstig zijn uit de natuur zijn al lange tijd de trend. Ook in het rijtje van najaar woontrends 2020 heeft dit absoluut een plekje verdiend! Bamboe en rotan items zien we veel terug in bijvoorbeeld meubels, accessoires en verlichting. Hout, gebruikt of nieuw, zien we veel terug in tafels en detailleringen. Het past écht bij 2020 om diverse materialen met elkaar te combineren. 


 

 


 

Woontrend 6: Lekker combineren 

We hebben het al eerder genoemd bij de bovenstaande woontrends: combineren. Combineren is hét sleutelwoord van de woontrends van het najaar 2020. Combineer kleuren, vormen, prints en materialen zodat er een uniek interieur ontstaat. 

Deze woontrend biedt ontzettend veel leuke mogelijkheden, maar het kan ook wel heel lastig zijn.. hoe combineert u tenslotte op zo’n manier dat het ook echt wordt wat u voor ogen heeft? Dat het echt een smaakvol, warm geheel wordt? We geven een aantal tips:

  • Kiest u voor een ronde vorm? Laat deze vorm dan ook op meerdere plekken terugkomen. Dit zorgt voor rust en eenheid. Dit geldt niet alleen voor vormen, maar ook voor kleuren, patronen en materialen. 
  • Experimenteer! Door te experimenteren komt u er vanzelf achter wat wel en wat niet bij u past. 
  • Doe inspiratie op online. Er is op Pinterest bijvoorbeeld ontzettend veel inspirerend beeldmateriaal te vinden. Maak eigen borden aan, verzamel wat u mooi vindt en ontdek zo hoe uw eigen najaar 2020 interieur moet gaan worden.


 

Interieuradvies bij Eigenstijl Wonen

De interieurstylisten van Eigenstijl Wonen kunnen u alles vertellen over interieur, woontrends en combinaties. We helpen u graag bij het samenstellen van uw droominterieur en we geven graag advies over alles wat met uw interieur te maken heeft. Kom gerust langs in onze grote, gezellige woonwinkel in Barneveld. Welkom!


Tips voor een zomers interieur
Lees meer
Sterke en subtiele trend: staal in je interieur
Lees meer
Tips en inspiratie voor jouw retro interieur!
Lees meer