Tips en onderhoud

De interieurtrends van 2021

Bent u benieuwd naar de interieurtrends van 2021? Wij delen in dit artikel interieurtrends, onze stylingtips en de belangrijkste kleurtrends. Met dit artikel kunt u dan ook vol inspiratie met uw eigen 2021 interieur aan de slag!

We zijn afgelopen periode meer thuis geweest dan ooit.. dat zorgt bij veel mensen voor interieurkriebels! Kriebelt het bij u al voor een nieuw kleurtje op de muur? Een nieuw vloerkleed, een andere interieurstijl? Het is vaak helemaal niet nodig om het hele interieur op de kop te gooien, met een aantal kleine aanpassingen kan een interieur al compleet nieuw aanvoelen. De interieurtrends van 2021 inspireren u hopelijk op interieurgebied!

 

Interieurtrend 1: ronde vormen

Ronde vormen zijn blijvend populair! De ronde bijzettafeltjes en salontafels kennen we inmiddels al enkele jaren. In 2021 zet deze ronde trend zich onverminderd door. Niet alleen meer in tafels, maar in al het meubilair. Ronde banken, ronde fauteuils, ronde lampen en ronde woonaccessoires, we zien het allemaal terug in 2021. Populair in ons assortiment zijn dan ook de Hoekbank Florence met ronde vormen, de PTMD Xelena Velvet Fauteuil en de ovale Eettafel Venice van oud teakhout

Ronde vormen geven een interieur een persoonlijk tintje, een speelse look, gezelligheid en zachtheid.

 

 

Interieurtrend 2: trendkleuren van 2021

Ieder jaar heeft eigen populaire trendkleuren die veel terugkomen. In 2021 zijn dit diepe kleuren. 

Donkerblauw blijft een trend.. De kleur wordt steeds vaker ‘het nieuwe zwart’ genoemd. Donkerblauw is stijlvol en geeft een ruimte een elegante uitstraling en ruimtelijk gevoel. Het is ook een hele rustgevende kleur die gemakkelijk te combineren is met diverse materiaalsoorten. We zien donkerblauw niet alleen terug op de muur, maar ook in de meubels en accessoires! Bijvoorbeeld in deze blauwe lampenkappen en in deze populaire Eleonora Daan Stoel

Bruin maakt in 2021 ook een comeback. Het komt terug in de natuurlijke materialen van onze meubels, maar in 2021 is het ook een echte trendkleur. Bij bruin kunt u denken aan roestbruin, aan camel en aan terracotta. Bruin brengt het echte ‘down-to-earth’ gevoel in huis.

Interieurtrend 3: een statement in huis

We vinden rust in huis erg belangrijk in 2021, we kiezen dan ook steeds vaker voor rustige en strakke interieurs. In een rustig ingericht interieur is eigenlijk geen plek meer voor tientallen tierelantijntjes, maar juist wel voor een statement item. 

Een interieurtrend van 2021 is dan ook het plaatsen van een statement item in huis. Een statement item is een pronkstuk in huis wat meteen opvalt bij binnenkomst. Dit item kan van alles zijn, van een bank in een opvallende kleur tot een uniek kunstwerk aan de muur, van een grote plant tot een designer lamp. 

Het statement item wordt in 2021 veelal gecombineerd met eenvoudige, rustige en redelijk neutrale meubels en woonaccessoires.

Interieurtrend 4: botanische prints

In 2020 zagen we al dat printjes populair waren.  In 2021 zet deze interieurtrend zich voort, waarbij vooral de botanische prints veel terugzien. Wilt u graag de botanische sfeer in uw interieur verwerken? Dan heeft u echt veel mogelijkheden! Het kan goed verwerkt worden op de muur met een fotobehang, maar het kan ook terugkomen in kussens, lampenkappen en plaids.

Interieurtrend 5: velvet en teddy stofjes

Velvet en teddy stofjes, de heerlijke aaibare materialen.. wat een heerlijke interieurtrend! We kiezen in 2021 massaal voor teddy stoelen, velvet kussens, zachte banken en fluwelen materialen. Als het maar lekker zacht is! 

Bij ons kunt u terecht voor al uw lekkere zachte interieuritems! Met deze items voegt u warmte en gezelligheid toe aan uw interieur.

De interieurtrends van 2021 combineren

Deze 5 interieurtrends van 2021 kunnen goed afzonderlijk worden verwerkt in een interieur. Wat alleen zo bijzonder is aan deze trends is dat het prachtig met elkaar gecombineerd kan worden en dat het uitstekend bij elkaar past. 

Ronde items laten zich goed combineren met zachte stoffen. Zachte teddy stoffen zien we veel terugkomen in rustige interieurs met bruintinten. De botanische print kan de basis vormen van het statement item in huis. Zo ontstaat een interieur met een uitzonderlijk mooi contrast.


Interieuradvies door Eigenstijl Wonen

Verwerk de interieurtrends van 2021 in uw interieur! Hoe? Door uw favoriete items te shoppen in onze webshop! Advies nodig? Onze interieurstylisten staan altijd voor u klaar!


Tips voor een zomers interieur
Lees meer
Sterke en subtiele trend: staal in je interieur
Lees meer
Tips en inspiratie voor jouw retro interieur!
Lees meer