Tips en onderhoud

Tips en inspiratie voor jouw retro interieur!

Het verleden heeft altijd iets magisch. Voor sommigen is het een herinnering aan lang vervlogen tijden en voor anderen staat het symbool voor bepaalde idealen en ideeën. Graag nemen we je op reis in de tijd voor mooie inspiratie voor jouw retro interieur!

Retro Interieur - Fauteuil Charlotte

Retro Interieur - Hoekbank Denise

Jaren 70, of toch iets anders?

Het mooie van de retro stijl is dat het constant verandert. Afhankelijk van het tijdperk wat op het moment populair is kan de retro stijl hele andere vormen aannemen. Op dit moment zie je veel jaren 70 invloeden terug, maar ook de jaren 60 en 50 blijven populair. De keus is aan jou! Een paar mooie meubels die passen bij de jaren 70 stijl zijn fauteuil Charlotte van Eleonora Meubelen en Hoekbank Denise van Sevn.

Retro Interieur - Retro Kleuren Kleurrijk - Eigenstijl Wonen

Retro Interieur - Retro Kleuren Warm - Eigenstijl Wonen

Retro kleuren

Als je aan een interieur van vroeger denkt, dan is de kans groot dat je allerlei kleuren voor je gaat zien. De jaren 50 associëren we vaak met veel kleur en met name veel pastelkleuren. In de jaren 60 zie je meer aardse tinten, wat versterkt wordt door veel gebruik van natuurlijke materialen en fleurige patronen. Wat veel terugkomt in de jaren 70 zijn bruintinten in combinatie met fellere kleuren, wat een hoop warmte creëert. In combinatie met het gebruik van veel patronen geeft dit juist een heel speelse uitstraling. Voor het jaren 80 design denken we dan juist weer aan de wat koudere felle kleuren en worden de natuurlijke elementen vervangen met geometrie en industriële accenten.

Wil jij dus een bepaald thema in jouw interieur verwerken, dan is het spelen met kleur en accenten een mooie eerste stap! Als de kleuren kloppen is de algemene uitstraling al helemaal passend en maken de meubels het plaatje écht af.

Retro Interieur - Salontafel Lora

Retro Interieur - Eetkamertafel Fragile

Materialen voor een retro interieur

Naast bepaalde kleuren zijn ook materialen vaak typerend voor een retro interieur. Het zichtbaar gebruik van hout, bepaalde metalen en steen geven direct een klassieke en retro look. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Lora Salontafels van Duran. De combinatie van staal, marmer en glas geven direct een retro look aan uw interieur. Vergelijkbaar met deze salontafels is de Fragile eetkamertafel van Keijser & Co. Een prachtige tafel met een rond stenen blad en zwart metalen frame.

Retro Interieur - Hanglamp Medina

Retro Interieur - Hanglamp Timaka

Retro verlichting

Verlichting zet vaak de toon van jouw interieur. Je legt er een accent mee aan, waarmee jouw interieur echt gaat spreken. Neem bijvoorbeeld hanglamp Medina van Light & Living; het gebruik van glas, brons en de zichtbare lamp maakt dat deze lamp een typische uitstraling heeft die perfect past bij een retro interieur. Als je een wat meer natuurlijk element in jouw interieur wilt laten terugkomen is hanglamp Timaka van Light & Living weer een mooie optie. Deze rotan lamp geeft een warme twist en past goed bij een retro interieur met een natuurlijk accent.

Retro Interieur - Eetkamertafel Andy

Meubels met een retro twist

Voor een retro geïnspireerd interieur is het natuurlijk niet nodig om alles helemaal in retro stijl uit te voeren. Het is veel leuker om retro meubels als accent te gebruiken in je interieur en dat te combineren met andere stijlen. Zo maak je jouw interieur écht uniek! Ook zijn meubels die een bepaalde retro stijl hebben verwerkt in hun eigen ontwerp een echte aanrader. Hier is de link naar het verleden wat subtieler, waardoor deze meubels passen in veel verschillende interieurstijlen. Eettafel Andy is bijvoorbeeld een tafel die prachtig past in een modern interieur, maar wel een retro twist geeft door de geometrische tafelpoot.

Het team van Eigenstijl Wonen

Alles voor jouw retro interieur

Ben jij helemaal klaar voor retro in jouw interieur? Super! Wij hebben in dit artikel al een aantal mooie producten naar voren laten komen, maar dat is nog maar het tipje van de ijsberg. In onze woonwinkel in Barneveld hebben we talloze meubels en accessoires die perfect passen binnen een retro interieur. Neem ook eens een kijkje in onze webshop. Daar kun je onze producten met een druk op de knop bestellen en bij jou thuis laten bezorgen. Hopelijk zien we je snel!

Tips voor een zomers interieur
Lees meer
Sterke en subtiele trend: staal in je interieur
Lees meer
Tips en inspiratie voor jouw retro interieur!
Lees meer