Tips en onderhoud

In 3 stappen naar een Romantic Chic interieur

Romantic chic is een sfeervolle interieurstijl, een mix van romantische invloeden gecombineerd met de luxe uitstraling van hotel chique. Altijd al een Romantic Chic interieur willen hebben? Ga in 3 stappen voor Romantic Chic!

Romantic chic is een sfeervolle interieurstijl, een mix van romantische invloeden gecombineerd met de luxe uitstraling van hotel chique. Het is een interieurstijl waarbij de romantische woonstijl is samengesmolten met de interieurstijl hotel chique.

Bij hotel chique is het interieur stijlvol ingericht met een luxe touch. De interieurstijl hotel chique kenmerkt zich door de vele natuurlijke tinten en natuurlijke materialen. Gouden accenten en zachte velvet stoffen zien we veelvuldig terug in deze luxe interieurstijl. De romantische interieur stijl kenmerkt zich door de vrouwelijke vormen, zachte kleuren en speelse lijnen. Juist de mix van deze karaktervolle interieurstijlen vormt de krachtige basis voor Romantic Chic. 

De woonstijl Romantic Chic kenmerkt zich door haar zachte kleuren, sierlijke vormen en natuurlijke materialen. Woonaccessoires dienen als eyecatchers en zijn niet weg te denken uit een deze interieurstijl. Het gebruik van opvallend goud en zacht velours passen uitstekend bij een romantic chic interieur. Voorzie uw interieur van zachte fluwelen kussens, gouden accessoires en zachte tinten. Altijd al een Romantic Chic interieur willen hebben? Ga in 3 stappen voor Romantic Chic!

1. Sierlijke vormen

De Romantic Chic stijl komt pas echt goed tot zijn recht met meubels en woonaccessoires in sierlijke ronde vormen. Speelse belijningen die je betoveren en je aandacht vasthouden. De ronde vormen kunnen verwerkt worden in meubels, maar ook in woonaccessoires. Ronde spiegels of sfeervolle warme verlichting waarbij het accent op de sierlijke vormen ligt maken uw interieur Romantic Chic.

2. Zachte en natuurlijke kleuren

De interieurstijl Romantic Chic wordt gekenmerkt door zachte kleuren en natuurlijke materialen. Onder zachte tinten vallen pastelkleuren zoals mintgroen, lichtroze, lila of pastelblauw. Rustige kleuren, die goed met elkaar te combineren zijn en toch karakter toevoegen aan het interieur.

Bij natuurlijke kleuren denken we eerder aan neutrale kleuren, zand kleuren, wit, beige en grijstinten. Prachtige kleuren die wij associëren met moeder natuur. Deze natuurlijke kleuren kunnen perfect als basis worden toegepast in een Romantic Chic interieur. Door natuurlijke kleuren als basis te combineren met opvallende woonaccessoires in zachte pastelkleuren krijg je een prachtige uitstraling die past binnen de Romantic Chic stijl. 

3. Woonaccessoires in goud en velours

Een Romantic Chic interieur komt pas echt tot zijn recht met veel accessoires en decoratieve eyecatchers. Woonaccessoires creëren een warme sfeer en voorzien uw interieur van een persoonlijke touch. Woonaccessoires in opvallende gouden accenten sluiten perfect aan bij de luxe uitstraling van Romantic Chic. Alsmede sierkussens, plaids of zelfs meubels in zacht velours. Geeft uw interieur een sfeervolle Romantic Chic uitstraling met warme kaarsen, aaibare kussens in zachte kleuren en stijlvolle vazen en schilderijen met gouden accenten.

Romantic Chic bij Eigenstijl Wonen

De interieurstylisten van Eigenstijl Wonen kunnen u alles vertellen over het populairste interieur en de nieuwste woontrends. We helpen u graag bij het samenstellen van uw droominterieur en we geven graag advies over alles wat met uw interieur te maken heeft. Kom gerust langs in onze gezellige woonwinkel in Barneveld.

Tips voor een zomers interieur
Lees meer
Sterke en subtiele trend: staal in je interieur
Lees meer
Tips en inspiratie voor jouw retro interieur!
Lees meer