Landelijke kroonluchters

Een kroonluchter… dat roept beelden op van grote zalen, luisterrijk ingericht en versierd, met feestelijk geklede gasten en een rijkelijk voorziene, lange eettafel. Zo’n landelijke kroonluchter kan ook heel mooi staan bij u thuis, boven de eettafel, in de hal of in uw zithoek.

Lees meer
Geen producten gevonden...

Een landelijke kroonluchter brengt net als andere landelijke interieuritems een gezellige, warme sfeer in huis. Een kroonluchter is letterlijk de kroon op de inrichting. Het materiaal voor de kroonluchter is van groot belang. Hoe groter de ruimte waar hij komt te hangen, hoe stoerder het materiaal mag zijn…

 

Landelijke kroonluchter met kaarsvlam

Een kroonluchter hangt meestal aan een ketting of aan één ring. Het materiaal kan metaal zijn, hout, of draad. De lampjes in de landelijke kroonluchter kunnen al dan niet een kapje hebben. Ongekapt hebben ze vaak de vorm van een kaarsvlam of een stompkaars. Dat ziet er landelijk uit. Kristallen kroonluchters zult u niet snel aantreffen tussen de landelijke kroonluchters. Kristal straalt geen landelijke sfeer uit.

Onze interieurstylisten helpen u graag met het bepalen van het materiaal. En met het kiezen van de juiste stijl en stoerheid. Te stoer kan een ruimte te veel vullen, en dat is niet de bedoeling. Te bescheiden geeft de kroonluchter weer te weinig waardering. Ook als de lampen van de kroonluchter niet branden, is hij nog steeds nadrukkelijk aanwezig. Daar moet u rekening mee houden.

 

Landelijke kroonluchter met aardse tint

Kiest u voor een kroonluchter met kapjes, dan moet u daarvoor materiaal kiezen. Wordt het glas, riet, stof? En de kleur? Welke kleur wilt u de landelijke kroonluchter geven? Landelijk en aardse tinten gaan hand in hand, maar binnen die tinten is er een grote variëteit. Gelukkig kunt u kapjes altijd weer eens wisselen, als u op de kleur bent uitgekeken, kunt u zo wisselen. Een zomer- en een winterlook liggen eveneens voor de hand!

Kom gerust eens rondkijken in onze woonwinkel in het midden van het land. Wij zijn gespecialiseerd in verlichting, dus onze keus is groot. Zo kunt u veel verschillende opties van landelijke kroonluchters bekijken. Zowel als ze branden als wanneer ze uit zijn. We maken uw bezoek tot een echte beleving. Bovendien kunt u achteraf betalen.