Landelijke hanglampen

Landelijke hanglampen zijn er in allerlei vormen en maten. Vooral de plek waar een lamp komt te hangen, bepaalt het formaat. Een klein landelijk hanglampje boven een flinke eettafel bijvoorbeeld, dat matcht niet. Omgekeerd past een forse hanglamp niet in een kleine hoek waar u een lichtpuntje wil hebben…

Lees meer

Als u op zoek gaat naar een landelijke hanglamp dan weet u waarschijnlijk al waar u die wil hebben. De keuze van het formaat is dus al min of meer gemaakt. De volgende stap is het materiaal. U kunt kiezen uit heel verschillende materialen, maar één ding hebben ze gemeen: ze komen uit de natuur en hebben die landelijke sfeer die u zo graag in uw huis of kamer wilt creëren.

Wordt het een rieten hanglamp, of een van bamboe? Kiest u voor metaal of hout, voor glas of stof, steen of toch liever kralen? Het kan allemaal, en daar staat u dan meteen voor een dilemma. Daarom kunt u in onze woonwinkel rustig alle soorten hanglampen bekijken en aanraken. Daar staan ook onze stylisten voor u klaar om u te adviseren. U staat er dus niet alleen voor.

 

Landelijke hanglamp als accent

De kleur is eveneens van belang. Die moet passen bij de rest van uw interieur. Of juist helemaal niet, als u met een hanglamp een accent wilt leggen. De kleuren van landelijke hanglampen zijn erg aards, felle moderne kleurtjes zijn er niet bij. Wit, bruin, beige, donkergrijs, en voor een accent zwart of misschien zelfs zilver (of metaal).

Kiest u voor glas, dan kan dat doorschijnend glas zijn, melkglas of mat glas. Metaal kan opengewerkt zijn, net als hout. Rieten en bamboelampen kunnen dicht gevlochten zijn of eveneens een open patroon hebben. Hoe “minder” kap, des te helderder het licht. Met een dimmer kunt u de lichtsterkte aanpassen aan de gewenste sfeer op dat moment. Met moderne gloeilampen, kunt u ook nog werken aan de lichtbundel.

 

Landelijk hanglampen bij Eigenstijl Wonen

Kom kijken in onze woonwinkel in Barneveld. Wij zijn specialist in verlichting, dus wij hebben een ruim assortiment landelijke hanglampen. Uw tripje naar Barneveld is de moeite waard: wij doen er alles aan om van een dagje winkelen een top beleving te maken. Bent u niet handig in het ophangen van licht, dan doen wij dat voor u. U betaalt pas achteraf, nog zo’n mooi voordeel.

Bestelt u liever in onze webshop? Dan heeft u het al de volgende dag in huis, als u vóór 14.00 uur bestelt.