Dé woontrend van 2022: Organische vormen - Eigenstijl Wonen

Dé woontrend van 2022: Organische vormen

D Woontrend Van 2022 Organische Vormen

De nieuwste trend in de interieurwereld is Soft shapes & Organic design. Een combinatie van het gebruik van organische vormen, ronde vormen en natuurlijke materialen.

Deze trend zet rust, warmte en gezelligheid voorop en haalt veel invloed uit de natuur. In dit opzicht is deze trend te vergelijken met Biophilic Design. Biophilic Design heeft een focus op elementen van natuur in huis halen. Planten spelen daarin de hoofdrol. Bij Organic design wordt er ook veel gebruikt van natuurlijke materialen, maar wordt er niet per definitie gebruik gemaakt van planten of andere levende dingen. Organic design richt zich op het gebruik van organische vormen, waar veelal natuurlijke materialen voor worden gebruikt. Een organische textuur speelt daarin ook een belangrijke rol. Hoe je dit in je eigen interieur kunt verwerken vertellen we je in dit artikel.

D Woontrend Van 2022 Organische Vormen

Soft Shapes: Zachte en organische vormen

Met de populariteit van industriële, moderne en Scandinavische stijlen is er de laatste jaren een focus geweest op rechte hoeken en strakke lijnen. Soft Shapes staat daar bijna lijnrecht tegenover. Bij deze trend staan vloeiend ontwerp en afgeronde hoeken centraal. Natuurlijke vormen spelen daarin een belangrijke rol. Hoekbank Danique van Sevn is een mooi voorbeeld van een groot meubel waarin de zachte vormen voor extra gezelligheid zorgen.

D Woontrend Van 2022 Organische Vormen
D Woontrend Van 2022 Organische Vormen

Zachte vormen

Strakke lijnen en rechte hoeken geven rust, orde en eenvoud aan het interieur. Het kan alleen ook een beetje klinisch overkomen. Met zachte vormen breng je warmte en gezelligheid in je interieur. Deze vormen zijn mooi te combineren met strakkere lijnen, waar het contrast een speels effect geeft. Mooie voorbeelden van het gebruik van zachte vormen zijn fauteuils Toby en Charlotte. Beide fauteuils hebben speelse, organische vormen en die helemaal aansluiten bij de trends van 2022.

D Woontrend Van 2022 Organische Vormen
D Woontrend Van 2022 Organische Vormen

Organische vormen

Organische vormen hebben veel met zachte vormen gemeen. Organische vormen bestaan ook vaak uit rondingen, zachte hoeken en speelse lijnen. Bij organische vormen ontstaat dit uit de natuurlijke vormen die materialen hebben. De natuurlijke vorm van materialen wordt gebruikt in het ontwerp van een meubel en daardoor ontstaat er een speels effect. Je kunt hierbij denken aan natuurlijk gevormd hout of steen voor bijvoorbeeld een salontafel. Ook worden er organische vormen toegepast op meubels en interieurstukken die niet van zichzelf die vormen heeft. Zo ontstaat er een speels contrast tussen natuurlijke en handgemaakte vormen.

D Woontrend Van 2022 Organische Vormen

Natuurlijke materialen en organische textuur

Naast een organisch uiterlijk is een organische textuur ook een opkomende trend voor 2022. In de natuur is niets 100% perfect en die natuurlijke imperfectie geeft juist dat warme en speelse karakter aan meubels met een organische textuur. Daarnaast zijn texturen als aaibare stoffen ook erg in populariteit gestegen. Deze stoffen zorgen voor een extra dosis warmte en gezelligheid in jouw interieur.

D Woontrend Van 2022 Organische Vormen

Een interieur met Soft shapes & Organic textures in jouw huis

Wil jij jouw interieur in 2022 de warmte geven die Soft shapes & Organic textures te bieden heeft? Wij helpen je graag verder! We hebben alvast ons in deze opkomende trend verdiept en al mooie aanbevelingen vanuit ons assortiment verzameld. Kom langs in onze woonwinkel in Barneveld. Hopelijk tot ziens!

Recente artikelen