7 x Tips voor het inrichten van jouw nieuwe tussenwoning - Eigenstijl Wonen

7 x Tips voor het inrichten van jouw nieuwe tussenwoning

7 X Tips Voor Het Inrichten Van Jouw Nieuwe Tussenwoning

Als je een nieuwe woning koopt, komt er een hoop op je af. Je moet nou eenmaal van alles regelen en organiseren. Gelukkig mag je binnenkort beginnen aan het allerleukste onderdeel: het inrichten van je nieuwe huis. Hoe pak je dat eigenlijk aan? Met behulp van onze tips wordt jouw huis echt een thuis.

Tip 1: Doe inspiratie op en maak een moodboard

Grote kans dat je Pinterest al af bent gestruind, op zoek naar een woonstijl die bij jou past. Wij raden je aan om te beginnen met het maken van een moodboard. Dit doe je door foto’s te verzamelen van verschillende meubels die jou aanspreken. Denk nog niet te veel in één specifieke woonstijl. Zoek vooral naar wat je mooi vindt.

Zoek afbeeldingen van kleuren, stijlen en van vormen. Wat spreekt je aan en wat niet? Maak een bijpassend kleurenpalet. Natuurlijke kleuren zijn dé trend van 2023. Vooral blauw zien we dit jaar in veel interieurs terugkomen. Het inrichten van jouw huis is de ideale start om op zoek te gaan naar een nieuwe woonstijl. Door een moodboard te maken, komt een eigen woonstijl al een stuk dichterbij.

7 X Tips Voor Het Inrichten Van Jouw Nieuwe Tussenwoning

Tip 2: Begin bij de basis

Favoriete kleuren, materialen en vormen zijn inmiddels al meer gaan leven. Het klinkt misschien gek, maar het is heel belangrijk om iedere ruimte een doel te geven. Een doel per ruimte maakt het inrichten van je woning namelijk makkelijker. Misschien nog wel belangrijker: een doel per ruimte vergroot het wooncomfort.

De ene (nieuwbouw) woning heeft een praktische indeling. De andere tussenwoning voelt misschien hokkerig aan. Stel jezelf de vraag of de huidige indeling van je woning voldoet aan jouw wooneisen. Misschien wil je vaker thuis gaan werken? In dat geval is het goed om na te denken over de indeling van een kantoor aan huis.

Een goede basis is daarnaast belangrijk voor de sfeer van een huis. De basisinrichting van een woning begint bij de wanden en de vloer. De kleuren uit je moodboard kunnen helpen bij het uitkiezen van een vloer die bij jou en bij je woning past. Kijk naar kleuren en materialen die je mooi vindt en neem je moodboard mee naar een vloerenspecialist. Denk vervolgens na over de kleuren op de wanden. Een praktische tip: gebruik kleurtesters en bekijk hoe de kleur uitvalt in het daglicht.

7 X Tips Voor Het Inrichten Van Jouw Nieuwe Tussenwoning
7 X Tips Voor Het Inrichten Van Jouw Nieuwe Tussenwoning

Tip 3: Maak een plattegrond

Iedere ruimte heeft inmiddels een doel en de definitieve indeling staat vast. Tijd om een plattegrond te maken. Kies voor een plattegrond op schaal. Wanneer je bouwtekeningen hebt, kun je die als basis gebruiken. Online zijn ook diverse opties te vinden om een plattegrond op schaal te maken.

Neem in je plattegrond alle ramen, deuren en eventuele radiatoren op. Let ook op de richting waarin deuren openen en sluiten. Ga vervolgens aan de slag met de praktische indeling. Bepaal in welke ruimte de eettafel komt en wat de gewenste plek is voor een bankstel. Een plattegrond biedt ook uitkomst in het bepalen van de zichtlijnen. Ruimtes ogen ruimtelijker wanneer je zichtlijnen niet doorbreekt.

Teken vervolgens een bank, kasten, eetkamertafel en stoelen. Doe dat het liefst op schaal. Knip de meubels uit en plaats ze in de gewenste ruimtes in de plattegrond. Schuif net zolang tot je een fijne indeling hebt gevonden.

7 X Tips Voor Het Inrichten Van Jouw Nieuwe Tussenwoning

Tip 4: Praktisch en trendy: de mooiste meubeltrends

De basis staat. Tijd om op zoek te gaan naar een prachtig bankstel, een mooie eetkamertafel, stoelen die goed zitten en kasten die functioneel en mooi zijn. Begin bij grote meubels en eindig met de kleinere. Denk niet te klein: kies voor een grote hoekbank. Hoekbanken met een organische vorm zijn helemaal van nu. Wil je jouw woning luchtig houden en toch een grote bank? Kies dan bijvoorbeeld voor een hoekbank op pootjes. Oftewel, ontdek de vele mogelijkheden op het gebied van stijlen, kleuren en stoffen.

Wil je de laatste woontrends volgen? Kies dan voor een lichte kleur stof. Een lichte kleur bank spannend? Bij Eigenstijl wonen niet! Kies voor Iprotect bij aanschaf van een nieuwe bank. Je krijgt dan maar liefst vijf jaar garantie op alle problemen die onder de vlekkenservice vallen. Met deze service lossen we vlekken en het herstel van losgeraakte veren en krakende geluiden gratis voor je op.

De eetkamertafel is net als een bank belangrijk voor de uitstraling van een woning. Een comfortabele kuipstoel of ronde fauteuils sluiten mooi aan bij de laatste woontrends. Niet iedere woning is voorzien van een aparte eetkamer. Kies voor een compacte eethoek, wanneer er minder ruimte is. Een ovale eettafel is niet alleen mooi, hij neemt ook minder ruimte in. Kies voor een rechthoekige of voor een ovale variant in combinatie met een eetkamerbank. Een eetkamerbank tegen de wand bespaart ruimte.

7 X Tips Voor Het Inrichten Van Jouw Nieuwe Tussenwoning
7 X Tips Voor Het Inrichten Van Jouw Nieuwe Tussenwoning

Tip 5: Vergeet de verlichting niet

Wist je dat iemand van 65-jaar oud drie keer zoveel licht nodig heeft dan iemand van 25? Toch wordt goede verlichting bij het inrichten van een woning nog weleens onderschat. Dat is zonde, want verlichting is belangrijk voor de sfeer van de woning. Daarnaast is verlichting een noodzakelijk onderdeel om comfortabel in een huis te leven.

Bedenk dus goed aan welke eisen lichtbronnen moeten voldoen en in welk deel van de ruimte licht nodig is. Zorg voor voldoende variatie in hanglampen, vloerlampen en wandlampen. Spots in plafonds of railverlichting bieden ook uitkomst. Een lichtplan maken is voor veel mensen lastig. Het team van Eigenstijl Wonen denkt graag met je mee over de mogelijkheden.

7 X Tips Voor Het Inrichten Van Jouw Nieuwe Tussenwoning

Tip 6: Na de basis is het tijd voor de accessoires

Het is heel verleidelijk om accessoires in te slaan, zodra je de sleutel hebt ontvangen van je nieuwe woning. Woonaccessoires zorgen nou eenmaal voor sfeer, nietwaar? Toch raden wij je aan om de verleiding nog even te weerstaan. Wacht tot al je nieuwe meubels zijn bezorgd en op hun plek staan. ‘Stijl’ je woning daarna pas af. Zo voorkom je dat je spullen koopt die eigenlijk helemaal niet passen in jouw nieuwe interieur.

Tip 7: Vraag om advies

Voor de ene persoon is het eenvoudiger om een nieuw interieur uit te kiezen, dan voor de ander. Onderschat het proces van een woninginrichting vooral niet. Jouw huis moet jouw thuis worden. We begrijpen heel goed dat je vraagt om advies. Kom langs bij Eigenstijl Wonen. Neem je moodboard of ideeën mee. Wij adviseren je graag!

Benieuwd naar de woningen die wij mochten inrichten? Kijk binnen bij de klanten die wij hielpen aan een nieuw interieur.

7 X Tips Voor Het Inrichten Van Jouw Nieuwe Tussenwoning

Recente artikelen