Tips en onderhoud

De nieuwste trends in verlichting

Het is tijd om jouw interieur te laten stralen! In de wereld van verlichting is er een hoop veranderd en de nieuwste trends kunnen jouw interieur een hele nieuwe twist geven. Wij hebben de nieuwste verlichting trends onderzocht en voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Hanglamp RAKEL trend verlichting

De hanglamp-trend is terug

De hanglamp is terug van weggeweest. Van klassieke hanglampen naar stoere industriële hanglampen en die bekende ‘naked frame’ hanglampen. Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat er gekozen wordt voor stijlvolle hanglampen in plaats van bijvoorbeeld LED-spotjes. Een hanglamp brengt al heel snel een unieke sfeer in jouw interieur. Of je nu een modern, klassiek, landelijk, industrieel of eclectisch interieur hebt, er is altijd een passende hanglamp voor jou! Zo is er bijvoorbeeld hanglamp RAKEL, die je als losse hanglamp of complete set kunt toepassen. De stoere hanglamp Soll is heel mooi in een landelijke of industriële keuken of bijvoorbeeld boven de eettafel. Maar er is natuurlijk veel meer! Bekijk ons complete assortiment aan hanglampen online of kom langs in onze woonwinkel in Barneveld.

Bamboo basket natuur lamp trend verlichting

Valbonne natuur lamp trend verlichting

De natuur als trend van 2022

trend van 2022 is organic shapes en dat zie je ook terug in de verlichting. Bij organic shapes staat de natuur centraal. Niet alleen in het gebruik van de materialen, maar ook in de vormgeving. Deze trend gebruikt natuurlijke vormen als basis bij het ontwerpen van de lampen. Bijzondere rondingen, imperfecte vormen, alles wat de natuurlijke objecten zo karakteristiek maakt! We hebben de afgelopen jaren veel binnen gezeten, dus nu is het tijd om ons te omringen met buiten. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met de Bamboo Basket lamp en lamp Valbonne van Duran. Deze lampen zijn gemaakt van bamboe en hebben daardoor een mooie natuurlijke uitstraling. De unieke vormen van deze lampen laten de ambacht zien die Duran in elk van hun producten stopt. De veelzijdigheid van bamboe komt helemaal tot zijn recht in de organic shapes trend. Een ander mooi voorbeeld is de Pendant Lamp Malakka. Deze is beschikbaar in verschillende vormen en kan daardoor mooi los worden toegepast, maar ook als een set van meerdere hanglampen!

POCITA retro lamp trend verlichting

RAKEL retro lamp trend verlichting

Oude tijden herleven

Retro en vintage zijn natuurlijk al jaren populaire trends en in de wereld van verlichting leeft het nu ook helemaal op! Naast iconische staande lampen met een retro look zijn ook de tafellampen en hanglampen met een retro stijl heel populair. Hanglamp RAKEL, die we al eerder hebben besproken, heeft ook een stoere staande variant: vloerlamp RAKEL! Deze bijzondere vloerlamp combineert een stoer industrieel ontwerp met een retro vormgeving. De stoffen lampenkap is ook helemaal terug van weggeweest. Lampenkappen geven warmte aan het interieur zorgen ervoor dat het licht uit de lamp sfeervol door de kamer wordt verspreid.

Ook helemaal terug van weggeweest is rotan! Rotan zie je traditioneel veel terug in meubels als stoelen en dressoirs, maar tegenwoordig zijn rotan lampen ook erg in trek. Hanglamp POCITA en MAKATA van Light & Living zijn daar mooie voorbeelden van. Door traditionele vormen te gebruiken die te combineren met een traditionele manier van meubels maken ontstaat er een unieke retro-sfeer die helemaal past bij deze tijd!

GIRAFFE wandlamp verlichting

GIRAFFE vloerlamp verlichting

Lekker gek doen

2022 staat in het teken van gezelligheid. Veel van de nieuwste trends brengen warmte en gezelligheid in huis, allemaal op hun eigen unieke manier. Wat als we nu van alle trends de dingen kiezen die we het mooiste vinden en daar een grote vrolijke boel van maken? Deze eclectische trend van een bonte verzameling van verschillende unieke en spraakmakende meubels leeft weer helemaal op in 2022 en daar komen de meest opvallende interieuren helemaal tot zijn recht! De bonte beestenbende die Light & Living met hun GIRAFFE lampen brengen passen daar helemaal bij. Een vrolijke noot in het interieur en een lichtpuntje in de duisternis.

Eigenstijl Wonen Team

De beste verlichting voor jouw huis

Wil jij een nieuw lichtpunt in jouw interieur? Wij helpen je graag verder. In dit artikel heb je een aantal mooie producten voorbij zien komen, maar we hebben er nog veel meer! Kom langs in onze woonwinkel in Barneveld of neem een kijkje in onze webshop. Hopelijk tot ziens!

Tips voor een zomers interieur
Lees meer
Sterke en subtiele trend: staal in je interieur
Lees meer
Tips en inspiratie voor jouw retro interieur!
Lees meer